Sonic Matters

Sonic Matters, grup de Barcelona que interpreta temes en italià, presenta el seu primer disc de jazz vocal, totalment format per temes originals.
Com en un puzle, en aquest projecte encaixen diferents elements, que reflecteixen les inquietuds artístiques de l’autor (Matteo Sacilotto, el guitarrista del grup): des de la fascinació per les cançons dels cantautors italians i espanyols, fins al so del jazz, amb les seves mil facetes.
Les lletres exploren la quotidianitat amb un llenguatge que privilegia l’evocació d’imatges, que deixa a l’oient l’oportunitat d’interpretar-les i identificar-se segons la seva sensibilitat.
El projecte és especialment adequat per ser proposat en un concert perquè, començant amb temes més intimistes, porta l’oient a atmosferes més lleugeres on el públic es pot deixar portar, cantar i ballar.
La brillant i sinuosa veu de Sabina Witt, que per primera vegada incursiona a l’idioma italià, es complementa a la perfecció amb el so càlid i envoltant de la guitarra de Matteo Sacilotto. El saxo melòdic i càlid de Xavi Plaza interpreta els temes amb gust i creativitat.
La secció rítmica està formada per músics de primera línia: Santi Colomer a la bateria i Manel Fortià al contrabaix aporten una base sòlida, viva i eficaç.

Sabina Witt, veu
Matteo Sacilotto, guitarra i composició
Xavi Plaza, saxo
Manel Fortià, contrabaix
Santi Colomer, bateria


dossier2022_Sonic-Matters_CAT